Zdroj: Canva
Fantastické citrónové rezy
Toto sú svieže citrónové rezy ochutené tvarohovým krémom s citrónovým pudingom.
Ingrediencie
Cesto
- 5 pl polohrubá múka
- 4 pl práškový cukor
- 4 ks vajce
- 100 ml horúca voda
- 100 ml olej
- 1⁄2 kypriaci prášok
- šťava z polovice citróna
Tvarohový krém
- 250 g Hera
- 500 g tvaroh jemný
- 6 pl práškový cukor
- šťava z polovice citróna
Pudingový krém
- 100 g Zlatý klas (prášok)
- 1 l voda
- 5 pl kryštálový cukor
- 4 ks citrónová šumienka
Na potretie
- marhuľový džem
Najnovšie letáky
Postup
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom až kým nezbelejú a vznikne nadýchaná pena.
Do tejto peny veľmi pomaly za stáleho šľahania nalejeme vodu a olej.
Potom pridáme citrónovú šťavu. Nakoniec pomaly, aby cesto nekleslo pridáme postupne múku s práškom do pečiva. Premiešame už len metličkou.
Cesto pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 200°C približne 20 minút.
Ešte teplé cesto potom po upečení potrieme džemom.
Medzitým ako sa cesto pečie si pripravíme krém. Heru vyšľaháme s cukrom skoro do biela, aby bol krém nadýchaný a jemný.
Potom primiešame tvaroh s citrónovou šťavou.
Pudingový krém V hrnci zmiešame zlatý klas, cukor, vodu a šumienku. Puding varíme aspoň 3 minúty, aby sa zlatý klas úplne rozvaril a necháme ho chvíľu vychladnúť.
Postup ukladania krémov Na džemom natretú piškótu položíme tvarohový krém a naň pudingový krém. Pudingový krém musí byť teplý - nie horúci ani studený.
Necháme v chladničke stuhnúť a môžeme servírovať.