REKLAMA
Fantastický strúhaný tvarohový koláč
Dobrota, ktorú pozná hádam každý
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
Korpus
- 400 g múka
- 1 kus palmarin
- 150 g práškový cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 1⁄2 balíčka kypriaci prášok
- 1 polievková lyžica kakao
- 2 kus žĺtko
Plnka
- 750 g tvaroh jemný
- 150 g práškový cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 1⁄2 polievková lyžica zemiakový škrob
- 3 kus žĺtko
- 5 kus vaječné bielka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zo všetkých surovín zhnetieme cesto, ktoré rozdelíme na 2 rovnaké časti a dáme do chladničky aspoň na hodinu.
2. Krok
Suroviny na tvarohovú plnku dobre vymiešame (okrem bielok). Osobitne vyšľaháme sneh z bielok a zľahka ho vmiešame k tvarohovej zmesi.
3. Krok
Pripravíme si väčší vymastený a vysypaný plech. Jednu polovicu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne po celom plechu. Nanesieme tvarohovú plnku a opakujeme s druhou polovicou cesta. Pečieme na 190 C asi 30 min.