REKLAMA

Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty straých materí,,

Gója recept

Tradičné rómske jedlo gója.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 8 strúčiky cesnaku Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • bravčové črevá Pridané do
  • bravčová masť Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Bravčové črevá si poriadne očistíme, prípadne ak už máme kupované hotové tak si ich len prepláchneme od soli.

2. Krok

Zemiaky si očistíme, tak isto aj cibuľu a nastrúhame si oboje na strúhadle do misy.

3. Krok

Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame.

4. Krok

Zmesou naplníme črevá. Ako črevá plníme viažeme ich na menšie kúsky. Takto pripravenú góju dáme na 30 minút variť do vody.

5. Krok

Uvarenú góju si preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bravčovou masťou a dáme upiecť do zlata do rúry vyhriatej na 200 stupňov do zlata.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov