REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty straých materí,,
Gója recept
Tradičné rómske jedlo gója.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiak
- 1 ks Cibuľa
- 8 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- soľ
- majoránka
- bravčové črevá
- bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčové črevá si poriadne očistíme, prípadne ak už máme kupované hotové tak si ich len prepláchneme od soli.
2. Krok
Zemiaky si očistíme, tak isto aj cibuľu a nastrúhame si oboje na strúhadle do misy.
3. Krok
Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a majoránku. Všetko spolu poriadne premiešame.
4. Krok
Zmesou naplníme črevá. Ako črevá plníme viažeme ich na menšie kúsky. Takto pripravenú góju dáme na 30 minút variť do vody.
5. Krok
Uvarenú góju si preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bravčovou masťou a dáme upiecť do zlata do rúry vyhriatej na 200 stupňov do zlata.