Grilovaná chobotnica
Delikátna grilovaná chobotnica na citrónovo - bylinkovej marináde.
Ingrediencie
- 1 ks sépie
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks bobkový list
- 1 ks zátka z fľaše od vína
- 1 ks citrónová šťava
- 10 ks celé čierne korenie
- extra panenský olivový olej
- nasekaná petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Do hrnca dáme variť vodu s bobkovým listom, čiernym korením a zátkou od vína.
Zdroj: Youtube
Do vriacej vody vložíme chobotnicu a varíme ju 40 minút pod pokrievkou.
Zdroj: Youtube
Cesnak ošupíme a rozdrvíme spolu s petržlenovou vňaťou.
Zdroj: Youtube
Pripravíme si marinádu zmiešaním olivového oleja s nasekanou petržlenovou vňaťou a cesnakom.
Zdroj: Youtube
Keď je chobotnica uvarená, vyberieme ju z hrnca a nakrájame.
Zdroj: Youtube
Kúsky chobotnice premiešame s marinádou a položíme na gril. Grilujeme ich niekoľko minút z každej strany.
Zdroj: Youtube
Do zvyšnej petržlenovej vňate nalejeme olivový olej a citrónovú šťavu. Taktiež ju dochutíme čiernym korením a soľou. Všetko spolu poriadne premiešame.
Zdroj: Youtube