Zdroj: Vlastná fotka
Heľpianske trhance
Chutné jedlo, ktoré je kombináciou zemiakov, cestovín a bryndze. Deti ho obľubujú.
Ingrediencie
Suroviny
- 10 ks veľký zemiak
- 400 g fliačky
- 150 ml smotana na varenie
- 100 g tavený syr v črievku
- 1 ks Cibuľa
- 2 pl maslo
- strúhaný muškátový orech
- soľ
- mleté čierne korenie
Na posypanie
- 150 g slanina
- jarná cibuľa
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode. V druhom hrnci varíme fliačky v osolenej vode.
Do misky vytlačíme črievkový syr, pridáme bryndzu a zalejeme smotanou. Môžeme pridať aj 3 polievkové lyžice vody z varených cestovín. Všetko spolu premiešame.
Nakrájanú slaninku aj s kožou opražíme na jemnom ohni. Po orestovaní kožu vložíme do vody s cestovinami.
Do výpeku po slanine vložíme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista.
Scedené fliačky polejeme rozpusteným maslom, pridáme uvarené zemiaky, opraženú cibuľu a dochutíme podľa potreby.
Pridáme štipku čierneho korenia, bryndzovú zmes, prípadne ešte osolíme.
Hotové trhance môžeme ešte na tanieri posypať jarnou cibuľkou a pridať navrch kopček kyslej smotany. Podľa chuti.