REKLAMA
Hokkaido tekvicová polievka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 hokkaido
- 1 kus mrkva
- 2 kus šalotky
- soľ a korenie
- bazalka
- olivový olej
- 2 strúčiky cesnak
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na olivovom oleji si opražíme dve menšie šalotky a cesnak. Pridáme nakrájanú hokkaido tekvicu. Hokkaido nešupíme, ale použijeme ho aj s kožou. Odstránime len stopku a jadierka. Časť jadierok si odložíme na bok. Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska a pridáme k tekvici.
2. Krok
Zeleninu zalejeme horúcou vodou (alebo vývarom) a dusíme do zmäknutia. Ochutíme soľou, korením a čerstvou bazalkou. Polievku zmixujeme ponorným mixérom a môžeme podávať.