REKLAMA
Zdroj: rimmabondarenko
Holandská omáčka
Holandská omáčka je lahodná a bohatá na chuti, ideálna na podávanie s rôznymi pokrmami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks vaječné žĺtky
- 1 lyžička horčica
- 150 g maslo
- 2 Lyžice biele víno
- 1 lyžička citrónový džús
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Roztop maslo v malom hrnci na strednej teplote, akonáhle sa maslo roztopí, odstav ho z tepla.
2. Krok
V miske zmiešaj vaječné žĺtky, horčicu, biele víno a citrónový džús. Pomocou šľahačky premiešaj, kým nebude omáčka hladká.
3. Krok
Postupne pridávaj roztopené maslo do zmesi, stále miešaj, aby sa všetky ingrediencie dokonale premiešali.
4. Krok
Pridaj soľ a čierne korenie podľa chuti. Ešte raz premiešaj.
5. Krok
Omáčka je pripravená k podávaniu. Môžeš ju podávať teplú alebo vychladnutú.