Zdroj: Pixabay
Hovädzí guláš s knedľou
Klasický slovenský hovädzí guláš s knedľou - ľahko pikantná, sýta hovädzia polievka, ktorá zahreje a poteší za chladných dní.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 ks papriky
- 3 ks mrkvy
- 2 ks zemiaky
- 2 pl maďarskej papriky
- 1 kl mletej čiernej horčice
- 2 pl oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 l hovädzieho vývaru
- 2 pl paradajkového pretlaku
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso nakrájame na menšie kocky a osolíme. V hrnci na troche oleja ho opečieme dohneda a vyberieme na tanier.
Na rovnakej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď sú sklovité, pridáme na kocky nakrájanú papriku a mrkvu a orestujeme ju ďalších 5 minút.
Do zeleniny pridáme mäso, maďarskú papriku, mletú čierne korenie a paradajkový pretlak. Všetko premiešame a zalejeme hovädzím vývarom. Pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky.
Všetko premiešame, privedieme k varu a necháme na miernom ohni dusiť približne 1,5 až 2 hodiny, kým sa mäso úplne nerozpadne.
Tento hovädzí guláš sa perfektne hodí s knedľou.