Hovädzia roštenka na hubách - recept
Skvelá hovädzia roštenka na hríboch. Tento recept si určite zamilujete.
Ingrediencie
- 600 g hovädzieho mäsa
- 1 pl sójovej omáčky
- 1 čl olej
- 1 nakrájanú cibuľu
- 6 strúčikov nasekaných cesnaku
- huba
- 30 g maslo
- 1.3 hrnček vody alebo hovädzieho vývaru
- 1⁄2 šálky smotany
- 1⁄2 čl soľ a mleté čierne korenie
- 1⁄2 čl kukuričného škrobu rozpusteného v ČL vody
- 1⁄2 čl škrobu na mäso
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso si očistíme a nakrájame na tenké plátky. Dáme do väčšej misky a pridáme soľ, olej, sójovú omáčku, pol lyžičky škrobu a korenie. Poriadne premiešame a necháme marinovať 20 minút.
Zdroj: Youtube
Na rozohriatú panvicu si dáme olej a pridáme namarinované mäso. Opekáme a miešame, kým nezmení farbu zo všetkých strán. Následne ho vyberieme a dáme vedľa do misky.
Zdroj: Youtube
Na rovnakú panvicu pridáme opäť lyžicu oleja a nakrájanú nadrobno cibuľu s cesnakom. Opekáme do zlatova.
Zdroj: Youtube
Pridáme huby (ak máte sušené treba ich predtým poriadne premyť vo vode). Opekáme spolu s cibuľkou a cesnakom a miešame. Osolíme a okoreníme.
Zdroj: Youtube
Pridáme smotanu, trochu vývaru alebo vody, kocku masla a zamiešame. Necháme podusiť.
Zdroj: Youtube
Do omáčky vrátime späť hovädzie mäso a spolu dusíme za občasného miešania ešte 20 minút.
Zdroj: Youtube
Dobrú chuť !
Zdroj: Youtube