REKLAMA
Zdroj: Jakub Kapusnak from Foodiesfeed
Hovädzie mäso v rajčinovej omáčke
Tradičné hovädzie mäso pripravené v chutnej a hodvábnej rajčinovej omáčke.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g hovädzie mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 800 g rajčiny v plechovke
- 1 ks bujón
- 1 čajová lyžička mletá paprika
- 1 ks bobkový list
- 1 čajová lyžička čierne mleté korenie
- 1 čajová lyžička soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na panvici rozohrejte olej a pridajte hovädzie mäso. Opečte ho do hneda z každej strany. Mäso potom vyberte a odložte bokom.
2. Krok
Na rovnakej panvici orestujte jemne nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezmenia farbu na zlatú.
3. Krok
Pridajte do panvice rajčiny z plechovky vrátane šťavy. Pridajte bujón, mletú papriku, bobkový list, soľ a korenie. Premiešajte a nechajte chvíľu povariť.
4. Krok
Mäso vráťte späť do panvice a premiešajte ho s omáčkou. Prikryte a nechajte ho variť na miernom ohni asi jednu hodinu, kým mäso nebude úplne mäkké.