REKLAMA

Hovädzie po burgundsky

Úžasne chutné dusené hovädzie mäso.

REKLAMA
Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Recept nájdeš v tomto článku

Hovädzie mäso: TOP recepty, šťavnaté kombinácie a super nápady

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g slanina Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 kg hovädzie mäso Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 pl múka Pridané do
  • 400 ml červené víno Pridané do
  • 3 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 1 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 12 kl tymián Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
  • 500 g šalotky Pridané do
  • 500 g huba Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

V hrnci si opražíme na kocky nakrájanú slaninu. Slaninu povyberáme pridáme olivový olej a do rozpáleného tuku postupne pridávame hovädzie mäso nakrájané na kocky. Mäso by sme mali dobre poopekať. Opečené mäso vyberieme k slanine.

2. Krok

Na výpek potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu nakrájanú na kocky. Keď sa zelenina zatiahla pridáme sem mäso a slaninu.

3. Krok

Pridáme bobkový list, tymian, osolíme a okoreníme. Poprášime troškou múku a opražíme. Vložíme bobkový list a pretlak.

4. Krok

Podlejeme vínom a vývarom. Mäso dáme v hrnci piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na dve a pol hodiny. Občas musíme premiešať.

5. Krok

Po tomto čase bude mäso krásne jemné. Hrniec vyberieme pridáme očistené šampiňóny a šalotky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a necháme ešte aspoň 15 minút povariť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov