Hovädzie po burgundsky
Úžasne chutné dusené hovädzie mäso.
Ingrediencie
- 200 g slanina
- 2 pl olivový olej
- 1 kg hovädzie mäso
- 1 kl soľ
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- 3 pl múka
- 400 ml červené víno
- 3 ks mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 500 ml hovädzí vývar
- 1 pl paradajkový pretlak
- 2 strúčiky cesnak
- 1⁄2 kl tymián
- 1 ks bobkový list
- 500 g šalotky
- 500 g huba
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci si opražíme na kocky nakrájanú slaninu. Slaninu povyberáme pridáme olivový olej a do rozpáleného tuku postupne pridávame hovädzie mäso nakrájané na kocky. Mäso by sme mali dobre poopekať. Opečené mäso vyberieme k slanine.
Na výpek potom pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu nakrájanú na kocky. Keď sa zelenina zatiahla pridáme sem mäso a slaninu.
Pridáme bobkový list, tymian, osolíme a okoreníme. Poprášime troškou múku a opražíme. Vložíme bobkový list a pretlak.
Podlejeme vínom a vývarom. Mäso dáme v hrnci piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na dve a pol hodiny. Občas musíme premiešať.
Po tomto čase bude mäso krásne jemné. Hrniec vyberieme pridáme očistené šampiňóny a šalotky. Dochutíme prelisovaným cesnakom a necháme ešte aspoň 15 minút povariť.