REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,
Hřstková polievka recept
Rýchly recept ako pripraviť hŕstkovú polievku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g zmes na hŕstku
- 2 zemiak
- 150 g údené mäso
- 1 ks zeleninový bujón
- 1 mrkva
- 11⁄2 l voda
- soľ
- 4 guličky celé čierne korenie
- 2 ks bobkový list
- 2 guličky pimiento
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zmes na hŕstku si prepláchneme pod vodou. Vložíme si ju do hrnca.
2. Krok
Pridáme vodu, údené mäso a koreniny v uzlíčku aby sa nám ľahšie vyberali. Dáme variť.
3. Krok
Keď nám polievka zovrie pridáme bujón a zemiaky spolu s mrkvou nakrájané na kocky.
4. Krok
Keď je už všetko mäkké, podľa chuti dosolíme. Solíme až na koniec, pretože údené mäso je slané a polievky by mohla byť slaná.