Zdroj: Quade for Adobe Stock
Husťavá Gulašová Polievka na Silvestra
Sýto-ochutená gulašová polievka, ktorá je perfektná na prežitie silvestrovskej noci alebo na boj proti opici na Nový rok. Je bohatá na arómu papriky, tymiánu, majoránky a bobkového listu a pripravuje sa s kubíkom zemiakov, mrkvy a samozrejme hovädzieho mäsa.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 500 g Hovädzí guláš
- 2 Kus cibule
- 2 Kus strúčiky cesnaku
- 3 Kus mrkiev
- 500 g zemiaky
- 2 Kus červená paprika
- 2 PL paradajkový pretlak
Korenia
- 2 ČL Paprika, sladká
- 1 Štipka kajenské korenie
- 1 Kus bobkový list
- 1 ČL tymián
- 1 ČL majoránka
- 11⁄2 l hovädzí vývar
- 2 PL olej
- 1 ČL soľ
- 1 ČL čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Krok 1: Pre gulášovú polievku opečte hovädzie mäso vo veľkej panvici s 2 PL oleja, až kým nebude hnedé. Potom ho vyberte z panvice a odložte bokom.
Krok 2: Cibuľu a cesnak vložte do panvice a opečte, kým nebudú mäkké.
Krok 3: Pridajte mrkvy, papriky a zemiaky a opečte ich, kým nezosvetlajú.
Krok 4: Pridajte paradajkový pretlak a korenie a premiešajte, aby sa všetky ingrediencie zmiešali.
Krok 5: Pridajte vývar, priveďte k varu a znížte teplo. Nechajte dusiť 90 minút.
Krok 6: Hovädzie vráťte späť do panvice a nechajte variť ďalších 30 minút, kým mäso nebude mäkké.
Krok 7: Gulášová polievka na Silvestra dochutiť soľou a korením a podávať teplú.