:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/a7625f98c14e9e7d7585aa96c1c817.jpeg)
Jablčník z lístkového cesta
Ak hľadáte rýchly a chutný dezert, tento jablčník z lístkového cesta je ten pravý. Vďaka hotovému lístkovému cestu a korenenej jablkovej náplni je chuťový zážitok zaručený.
Ingrediencie
Jablkový závin
- 500 gr Jablká olúpané nakrájané na plátky
- 2 Tablespoon maslo
- 50 gr hnedý cukor
- 1 ČL škorica
- 1 kus Hotové lístkové cesto z mrazničky
- múka
- vanilkový cukor na posypanie
- 1 ks vajce
- 1 polievková lyžica voda
Omáčka z jablkového závinu
- 20 gr práškový cukor
- 1 ČL vanilková esencia
- 1 Tablespoon mlieko
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Jablká na štrúdľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Rúru predhrejte na 200 stupňov.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/4a0a69868df50bfdebe8bc4bd41771.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpustite maslo a pridajte jablká. Posypte škoricou a dobre premiešajte. Dusíme 5 minút. Primiešajte hnedý cukor a duste ďalších 5 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/34149dad608a64ad536439bddbe1fb.jpeg)
Zdroj: Youtube
Takto vyzerá pripravená jablková zmes.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/be89e6327de63ccda0f5b1c6784d49.jpeg)
Zdroj: Youtube
Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske, rozrežte na polovicu a bočné konce mierne zahnite. Rovnomerne naň rozotrieme jablkovú zmes. Časť hnedej cukrovej polevy si nechajte na omáčku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/f53626da359d78f5721f4a9e3cf4c5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jablkový závin prikryte druhým plátom cesta a po stranách ho dobre pritlačte. Na povrchu urobte niekoľko zárezov, aby mohol uniknúť vzduch. Potrite vajcom zmiešaným s vodou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/80cdcdd94804d37f58f59a36fc8cf1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Pečte v rúre pri teplote 200 stupňov približne 15 až 20 minút. Nechajte mierne vychladnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/09b502e52c77d4f2092283a660efdf.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na omáčku zmiešajte práškový cukor s hnedým cukrom, vanilkou a mliekom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/f86b9c49667de303ff64b7828a9566.jpeg)
Zdroj: Youtube
Jablkový závin pokvapkajte omáčkou a nakrájajte. Podávajte na raňajky alebo ku káve.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/8TLXIiWjzMRcQyfe0L7V/f26b4ba63d0deecbaca870f2b74334.jpeg)
Zdroj: Youtube