Jablčník z lístkového cesta
Ak hľadáte rýchly a chutný dezert, tento jablčník z lístkového cesta je ten pravý. Vďaka hotovému lístkovému cestu a korenenej jablkovej náplni je chuťový zážitok zaručený.
Ingrediencie
Jablkový závin
- 500 gr Jablká olúpané nakrájané na plátky
- 2 Tablespoon maslo
- 50 gr hnedý cukor
- 1 ČL škorica
- 1 kus Hotové lístkové cesto z mrazničky
- múka
- vanilkový cukor na posypanie
- 1 ks vajce
- 1 polievková lyžica voda
Omáčka z jablkového závinu
- 20 gr práškový cukor
- 1 ČL vanilková esencia
- 1 Tablespoon mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Jablká na štrúdľu ošúpeme, nakrájame na kúsky a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Rúru predhrejte na 200 stupňov.
Zdroj: Youtube
Na panvici rozpustite maslo a pridajte jablká. Posypte škoricou a dobre premiešajte. Dusíme 5 minút. Primiešajte hnedý cukor a duste ďalších 5 minút.
Zdroj: Youtube
Takto vyzerá pripravená jablková zmes.
Zdroj: Youtube
Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske, rozrežte na polovicu a bočné konce mierne zahnite. Rovnomerne naň rozotrieme jablkovú zmes. Časť hnedej cukrovej polevy si nechajte na omáčku.
Zdroj: Youtube
Jablkový závin prikryte druhým plátom cesta a po stranách ho dobre pritlačte. Na povrchu urobte niekoľko zárezov, aby mohol uniknúť vzduch. Potrite vajcom zmiešaným s vodou.
Zdroj: Youtube
Pečte v rúre pri teplote 200 stupňov približne 15 až 20 minút. Nechajte mierne vychladnúť.
Zdroj: Youtube
Na omáčku zmiešajte práškový cukor s hnedým cukrom, vanilkou a mliekom.
Zdroj: Youtube
Jablkový závin pokvapkajte omáčkou a nakrájajte. Podávajte na raňajky alebo ku káve.
Zdroj: Youtube