REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/v78oOhcVPllmX4Dz9G4N/b87039ea2caec56570e1c63e7dc15c.jpeg)
Jablčný Piškoťák
Koláče s jablkami sú vždy zaručená chutná istota! A tento nie je výnimka 🙌
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- Cesto
- 3 vajcia
- 130 g sladidlo erythritol
- 160 g múka
- Štipka soľ
- bal vanilkový cukor
- bal kypriaci prášok
- 250 ml mlieko
- 125 ml olej
- Jablkový puding
- 1 kg postrúhané jablká
- citrónová šťava
- škorica
- škoricový cukor
- Med
- 1⁄2 dcl voda
- 2 pl Zlatý klas (prášok)
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Nastrúhané jablká ochutíš a necháš 10 minút dusiť. Potom. Len zamiešaj zlatý klas rozmiešaný vo vode, krátko nechaj prebublať a odstav.
2. Krok
Vajcia so sladidlom a vanilkovým cukrom vyšľahať do svetlej pevnej peny, postupne prilievať olej s mliekom a na záver vareškou ľahká vymiešať preosiaté sypké suroviny. Polovicu cesta vylej na plech, daj piecť na 180 stupňov na 8 minút. Po 8 minút na piškótu rozotrieš jablkový puding, zakryješ zvyšným cestom a necháš dopiecť cca 20 minút.
3. Krok
Vychladnutý pocukruj práškovým cukrom.