REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Jablková bublanina
Parádna hrnčeková jablková bublanina dozdobená orechmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 4 ks jablka
- 4 ks vajcia
- 1 šálka cukru
- 1 šálka hladká múka
- 1⁄2 šálky mlieka
- 1 pl kakao
- 1⁄2 balíčka prášku do pečiva
- štipka soli
- maslo
- trstinový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravte formu na pečenie - potrite ju maslom a posypte trstinovým cukrom.
2. Krok
Jablká ošúpeme, vyberieme im jadro a necháme ich pokrájané na drobnejšie kúsky.
3. Krok
V miske rozšľaháme vajcia s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, soľou a zľahka premiešame.
4. Krok
Do cesta prilejeme mlieko a premiešame ho, až kým sa nám nevytvorí hladké cesto.
5. Krok
Nakoniec do cesta pridáme pokrájané jablká, kakao a všetko spolu poriadne premiešame.
6. Krok
Takto pripravené cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme ho v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 50 minút.
7. Krok
Po upečení bublaninu necháme vychladnúť a potom ju môžeme posypať práškovým cukrom a dozdobiť orechami.