REKLAMA
Jahodovo - rebarborový koláč
Výborný a šťavnatý jahodovo - rebarborový koláč s náplňou z kyslej smotany.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 200 g múka
- 100 g práškový cukor
- 1 ks vanilka
- 11⁄2 ks vajce
- 100 g maslo
- 1 pl strúhanka
Plnka
- 500 g rebarbora
- 250 g jahoda
- 250 g kyslá smotana
- 3 ks veľké vajcia
- 200 g cukor
- 1 ks nastrúhaná kôra z citróna
- 2 ks vanilka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Z múky, práškového cukru, vanilky, prášku do pečiva, vajíčka a masla vymiesime cesto, ktoré uložíme na vymastený plech. Boky cesta zdvihneme, popicháme ho vidličkou a posypeme strúhankou.
2. Krok
Rebarboru a jahody očistíme a nakrájame na kocky. Uložíme ich na cesto.
3. Krok
V miske zmiešame kyslú smotanu, citrónovú kôru, cukor, vajíčka a vanilku.
4. Krok
Plnku vylejeme na koláč a pečieme ho v predhriatej rúre na 160°C zhruba 55 minút.
5. Krok
Jahodovo - rebarborový koláč krájame až po vychladnutí.