Jednoduchá banánová torta
Tento jednoduchý recept som pozliepal z vecí, ktoré som našiel doma.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 plát lístkového cesta
- 1 banánový puding
- 2 pl práškového cukru
- 500 ml mlieka
- 1 čl vanilkového extraktu
Na čokoládový krém potrebujeme
- 1 ks Dr.Oetker krémová náplň čokoládová s čokoládovými kúskami
- 200 ml studeného mlieka
- 2 pl práškového cukru
Na karamelovú omáčku potrebujeme
- 6 pl kryštálový cukor
- 1⁄2 cm plátok masla
- 2 pl smotany na šľahanie alebo mlieka
Na ozdobenie potrebujeme
- 3 banány
- Hŕstka lieskových orechov
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme tým, že si do malej tortovej formy dáme na spodok vyvaľkaný plát lístkového cesta a dáme ho upiecť na 190 stupňov kým nebude mať zlatistý povrch. Po upečení z lístkového cesta vyrežeme vrch tak, aby sa tortička dala neskôr plniť. Odložíme nabok a necháme vychladnúť.
Ďalej si pripravíme podľa návodu na pudingu samotný banánový puding, do ktorého pridáme aj lyžičku vanilkového extraktu. Hotový puding necháme vychladnúť. Každých pár minút puding premiešame, aby sa nevytvorila koža. Puding udržiavame v tekutom stave.
Kým nám všetko chladne, pripravíme si veľmi rýchly čokoládový krém. Obsah sáčku Dr.Oetker Krémová náplň čokoládová vysypeme do vyššej nádoby. Prilejeme studené mlieko a práškový cukor a šľaháme cca 3 minúty. Hotový krém zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky.
Nakoniec si pripravíme karamelovú omáčku. Na dno panvičky/menšieho hrnca si vysypeme cukor a počkáme kým sa roztopí na hnedý karamel (nemiešame). Keď je celý roztopený pridáme trochu masla, ktoré necháme speniť, teraz už celý čas miešame. Nakoniec pridáme cvrk smotany alebo ak nemáte, tak mlieka a vymiešame to na karamelovú omáčku.
Tak a teraz to dáme všetko dohromady. Do pripravenej tortičky z lístkového cesta nalejeme puding asi do 3/4 výšky tortičky, na to navrstvíme čokoládový krém, kolieska banánu a nakoniec všetko polejeme karamelovou omáčkou. Dozdobíme rozpolenými lieskovými orieškami a podávame.