Zdroj: Freepik
Jednoduchá vianočná sangria
Tento recept na vianočnú sangriu nikdy nepoteší mojich hostí.
Ingrediencie
- 2 fľaše Suchého červeného vína
- 1 pohár brandy
- 3⁄4 pohár pomarančového džúsu
- 3⁄4 pohár šťavy z granátového jablka
- 1 Veľký pomaranč, nakrájaný na plátky
- 1 Granátové jablko, odstránené semená
- 1 pohár čerstvých brusníc
- 1 Veľké jablko, nakrájané
- 9 vetvičky čerstvého rozmarínu
- 21⁄2 pl Cukru (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr vezmite veľký džbán a nalejte do neho dve fľaše suchého červeného vína. Ja si zvyčajne vyberám španielske víno Rioja, ktoré sa na sangriu dokonale hodí, ale na túto úlohu sa hodí akékoľvek kvalitné červené víno.
Potom do džbánu pridajte brandy. To dodá chuti hĺbku a dodá sangrii autentický nádych.
Následne pridajte pomarančovú šťavu a šťavu z granátového jablka. Tie dodajú vínu a brandy prirodzenú sladkosť a trpkosť, ktorá ich krásne doplní.
Pridajte nakrájaný pomaranč, semienka granátového jablka, brusnice a nakrájané jablko. Neexistuje lepší spôsob, ako získať tie nádherné ovocné tóny, ktoré skvelá sangria potrebuje!
Ak máte radi sladšiu sangriu, ako to často robím ja, teraz je čas na pridanie cukru. Najskôr to však skúste bez nej, pretože pomarančová a granátová šťava sú často dostatočne sladké aj samy o sebe.
Nakoniec ozdobte vetvičkami čerstvého rozmarínu. Jeho vôňa sa nádherne spája s ovocím a dodáva mu krásny sviatočný nádych.
Džbán vložte do chladničky a nechajte ho chladiť aspoň 2 hodiny, najlepšie však cez noc. Tento krok je veľmi dôležitý. Všetky úžasné chute tak majú čas sa spojiť a dozrieť.
Keď je hotový, podávajte ho v pohároch naplnených ľadom a vychutnajte si ho. Veselé Vianoce!