REKLAMA
Jednoduchý zemiakový prívarok
Zemiakový prívarok je overená "klasika", ktorú všetci poznáme. Tento hustý zemiakový prívarok sa hodí k fašírkam alebo len tak s opečenou klobáskou, či volským okom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g zemiaky na kocky
- 3 dcl mlieko
- 1 ks kyslá smotana
- 2 pl múka
- Úplný mleté čierne korenie
- pimiento
- bobkový list
- vegeta
- cukor
- soľ
- kôpor
- ocot
- olej
- maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Zemiaky očistené a nakrájané na kocky si dáme variť do menšieho množstva vody. Osolíme.
2. Krok
V menšom hrnci si dáme variť vodu, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie. Necháme chvíľu povariť. Z tohto vývaru vyberieme koreniny a pridáme ho k vareným zemiakom. Pridáme tiež trochu vegety.
3. Krok
V mise si zmiešame kyslú smotanu, mlieko a hladkú múku na jednotnú zmes bez hrudiek. Vlejeme do zemiakov a necháme prevariť.
4. Krok
Na záver pridáme cukor, podľa chuti ocot a kôpor. Zemiaky vypneme a na vrch dáme trochu masla alebo oleja, aby sa nám nevytvorila škrupinka.