:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FayptuKqGHYt89DqzxfB/6325feabff8ae6c5b2708c5893c995.jpeg)
Jednoduchý zemiakový prívarok
Zemiakový prívarok je overená "klasika", ktorú všetci poznáme. Tento hustý zemiakový prívarok sa hodí k fašírkam alebo len tak s opečenou klobáskou, či volským okom.
Ingrediencie
- 800 g zemiaky na kocky
- 3 dcl mlieko
- 1 ks kyslá smotana
- 2 pl múka
- Úplný mleté čierne korenie
- pimiento
- bobkový list
- vegeta
- cukor
- soľ
- kôpor
- ocot
- olej
- maslo
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Nutričné hodnoty a cena
Postup
Zemiaky očistené a nakrájané na kocky si dáme variť do menšieho množstva vody. Osolíme.
V menšom hrnci si dáme variť vodu, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie. Necháme chvíľu povariť. Z tohto vývaru vyberieme koreniny a pridáme ho k vareným zemiakom. Pridáme tiež trochu vegety.
V mise si zmiešame kyslú smotanu, mlieko a hladkú múku na jednotnú zmes bez hrudiek. Vlejeme do zemiakov a necháme prevariť.
Na záver pridáme cukor, podľa chuti ocot a kôpor. Zemiaky vypneme a na vrch dáme trochu masla alebo oleja, aby sa nám nevytvorila škrupinka.
Zdieľaj recept s ostatnými
Reels
NovéNajnovšie recepty
Najnovšie recepty
Reels
NovéObľúbené recepty
Top kategórie
Jednoduchý zemiakový prívarok
Zemiakový prívarok je overená "klasika", ktorú všetci poznáme. Tento hustý zemiakový prívarok sa hodí k fašírkam alebo len tak s opečenou klobáskou, či volským okom.
Zemiaky očistené a nakrájané na kocky si dáme variť do menšieho množstva vody. Osolíme.
V menšom hrnci si dáme variť vodu, do ktorej pridáme bobkový list, celé čierne korenie a nové korenie. Necháme chvíľu povariť. Z tohto vývaru vyberieme koreniny a pridáme ho k vareným zemiakom. Pridáme tiež trochu vegety.
V mise si zmiešame kyslú smotanu, mlieko a hladkú múku na jednotnú zmes bez hrudiek. Vlejeme do zemiakov a necháme prevariť.
Na záver pridáme cukor, podľa chuti ocot a kôpor. Zemiaky vypneme a na vrch dáme trochu masla alebo oleja, aby sa nám nevytvorila škrupinka.
Ako sa ti tento recept podaril?