Kakaová roláda
Bezlepková jemná roláda
Ingrediencie
Suroviny
- 5 vajce
- 150 g brezového cukru má nižší glykemický index
- 60 g kakao
Plnka
- 2 kus banány
- 1 ks šľahačka
- 1 ks tvaroh jemný
- 60 g kvalitná horká čokoláda
- 2 Lyžice kakao
Najnovšie letáky
Postup
Pripravila som si plech s papierom na pečenie, ktorý som potrela dobre maslom. Dala vyhriať rúru na 200 stupňov.
Bielky som si vyšľahala s 50 g cukru do tuhého snehu. Cukor som pridávala po troche.
Žĺtky som si tiež vyšľahala so zvyškom cukru do peny, pridala preosiate kakao a tuhý sneh. Vzniknuté cesto som dala na pomastený plech.
Piekla vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 8 minút. Cesto by malo byť hotové, ale také mäkké, nepresušené. Môžete skontrolovať špajdľou, ak je suchá, cesto je upečené. Radšej vypnite skôr, aby sa vám dalo zrolovať. Vyberte plech a nechajte vychladnúť na plechu.
Ja som ho po pár minútach prevrátila na druhý plech alebo dosku, aby som mohla stiahnuť papier na pečenie. Potom upečené cesto opäť prevráťte.
Plnka: 2 banány, 1 ks šľahačky, 1 ks jemného tvarohu, 60 g kvalitnej horkej čokolády plus 2 lyžice kakaa, sladidlo v prípade potreby.
Šľahačku zmiešam s čokoládou a privediem k bodu varu. Odložím do chladničky, najlepšie na noc. Čiže, keď to chcete plniť domácou parížskou šľahačkou, treba na to myslieť skôr a začať s prípravou už deň predtým. Pred plnením som vyšľahala túto čokoládovú šľahačku do tuha, položila na cesto, dala banány – či už prekrojené na polovicu, alebo celé – záleží od vás. A roládu stočila. Nakoniec posypala kakaom.
Ako som sa obávala, že si ju budem jesť sama, keďže je s banánmi, tak opak bol pravdou. Deti boli z nej nadšené, na druhý deň som piekla ďalšiu.
Verzia s tvarohom a malinami – s trstinovým cukrom Muscovado v ceste, 130 g, tvaroh a jedna šľahačka osladené dvomi vanilkovými cukrami a jednou lyžičkou medu. Jedno balenie čerstvých malín, 125 g.