REKLAMA

Kakaová roláda

Bezlepková jemná roláda

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 5 vajce Pridané do
  • 150 g brezového cukru má nižší glykemický index Pridané do
  • 60 g kakao Pridané do

Plnka

  • 2 kus banány Pridané do
  • 1 ks šľahačka Pridané do
  • 1 ks tvaroh jemný Pridané do
  • 60 g kvalitná horká čokoláda Pridané do
  • 2 Lyžice kakao Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Pripravila som si plech s papierom na pečenie, ktorý som potrela dobre maslom. Dala vyhriať rúru na 200 stupňov.

2. Krok

Bielky som si vyšľahala s 50 g cukru do tuhého snehu. Cukor som pridávala po troche.

3. Krok

Žĺtky som si tiež vyšľahala so zvyškom cukru do peny, pridala preosiate kakao a tuhý sneh. Vzniknuté cesto som dala na pomastený plech.

4. Krok

Piekla vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 8 minút. Cesto by malo byť hotové, ale také mäkké, nepresušené. Môžete skontrolovať špajdľou, ak je suchá, cesto je upečené. Radšej vypnite skôr, aby sa vám dalo zrolovať. Vyberte plech a nechajte vychladnúť na plechu.

5. Krok

Ja som ho po pár minútach prevrátila na druhý plech alebo dosku, aby som mohla stiahnuť papier na pečenie. Potom upečené cesto opäť prevráťte.

6. Krok

Plnka: 2 banány, 1 ks šľahačky, 1 ks jemného tvarohu, 60 g kvalitnej horkej čokolády plus 2 lyžice kakaa, sladidlo v prípade potreby.

7. Krok

Šľahačku zmiešam s čokoládou a privediem k bodu varu. Odložím do chladničky, najlepšie na noc. Čiže, keď to chcete plniť domácou parížskou šľahačkou, treba na to myslieť skôr a začať s prípravou už deň predtým. Pred plnením som vyšľahala túto čokoládovú šľahačku do tuha, položila na cesto, dala banány – či už prekrojené na polovicu, alebo celé – záleží od vás. A roládu stočila. Nakoniec posypala kakaom.

8. Krok

Ako som sa obávala, že si ju budem jesť sama, keďže je s banánmi, tak opak bol pravdou. Deti boli z nej nadšené, na druhý deň som piekla ďalšiu.

9. Krok

Verzia s tvarohom a malinami – s trstinovým cukrom Muscovado v ceste, 130 g, tvaroh a jedna šľahačka osladené dvomi vanilkovými cukrami a jednou lyžičkou medu. Jedno balenie čerstvých malín, 125 g.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4675 receptov

Mäsité jedlá

2199 receptov

Dezert

3588 receptov

Zaváranie

149 receptov

Cestoviny

529 receptov

Lacné jedlá

1471 receptov

Večera

4387 receptov

Mascarpone

335 receptov