REKLAMA
Kapustové Rizoto / Pilav

Kapustové Rizoto / Pilav

Velmi chutné a jednoduché Rizoto na turecký spôsob. Toto Rizoto/ Lahanalı Pilav je moje obľúbené a robím ho velmi rada🙂 Je výborné samotné, ale aj ako príloha.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
5
  • 600 g pokrájanej bielej kapusty Pridané do
  • 200 ml ryža Pridané do
  • 200 ml bulgur Pridané do
  • 1 pl paradajková pasta salça Pridané do
  • 1 pl papriková pasta Pridané do
  • 1 pl mäta Pridané do
  • 1 kl čili vločky Pridané do
  • 12 kl mleté čierne korenie Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • olej Pridané do
  • 112 l voda Pridané do
  • soľ Pridané do

Nutričné hodnoty a cena

Pre správne fungovanie stránky vypni v prehliadači blokovanie reklám

REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

V panvici na oleji a masle si opražíme paprikovú a paradajkovú pastu. Pridáme cibulu a krátko spolu popražíme. Dáme pokrájanú kapustu, osolíme a necháme pár minút, aby kapusta zmenšila svoj objem. Potom nalejeme 1,2L vody, dáme koreniny a uvaríme kapustu do mäkka. Ja som ju varila pomaly cca.25 minút.

2. Krok

Keď je kapusta mäkká pridáme bulgur aj ryžu. Pridáme aj trocha vody ešte, kedže pri varení kapusty sa voda vyparila. Ja obvykle dávam ešte 300ml vody. Hrniec zakryjeme a pomaly varíme, kým ryža nevsiakne 3/4 tekutiny. Obsah nemiešame, len hrniec trochu pomykáme. Nakoniec Pilav odstavíme bokom a necháme ešte niekolko minút stáť.

3. Krok

Tento Pilav je naozaj výbornej, výnimočnej chuti nielen kvôli kapuste, ale aj vďaka kombinácii ryže a bulguru. Je úžasne chutné a šťavnaté! Môže sa jesť samotné ale aj ako príloha. Prajem dobrú chuť !

Kapustové Rizoto / Pilav - krok prípravy 1
4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

REKLAMA

Ohodnoť tento recept

Páči sa ti tento recept?

Ako sa ti tento recept podaril?

0 / 255
Ak máš aj foto, pridaj sem

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Najnovšie recepty

REKLAMA
REKLAMA

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov
Recipe author image Cesminaz

Kapustové Rizoto / Pilav

Velmi chutné a jednoduché Rizoto na turecký spôsob. Toto Rizoto/ Lahanalı Pilav je moje obľúbené a robím ho velmi rada🙂 Je výborné samotné, ale aj ako príloha.

40
Minút
5
Počet porcií
Postup
1. Krok

V panvici na oleji a masle si opražíme paprikovú a paradajkovú pastu. Pridáme cibulu a krátko spolu popražíme. Dáme pokrájanú kapustu, osolíme a necháme pár minút, aby kapusta zmenšila svoj objem. Potom nalejeme 1,2L vody, dáme koreniny a uvaríme kapustu do mäkka. Ja som ju varila pomaly cca.25 minút.

2. Krok

Keď je kapusta mäkká pridáme bulgur aj ryžu. Pridáme aj trocha vody ešte, kedže pri varení kapusty sa voda vyparila. Ja obvykle dávam ešte 300ml vody. Hrniec zakryjeme a pomaly varíme, kým ryža nevsiakne 3/4 tekutiny. Obsah nemiešame, len hrniec trochu pomykáme. Nakoniec Pilav odstavíme bokom a necháme ešte niekolko minút stáť.

3. Krok

Tento Pilav je naozaj výbornej, výnimočnej chuti nielen kvôli kapuste, ale aj vďaka kombinácii ryže a bulguru. Je úžasne chutné a šťavnaté! Môže sa jesť samotné ale aj ako príloha. Prajem dobrú chuť !

4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Ingrediencie
600 g
pokrájanej bielej kapusty
200 ml
ryža
200 ml
bulgur
1 pl
paradajková pasta salça
1 pl
papriková pasta
1 pl
mäta
1 kl
čili vločky
12 kl
mleté čierne korenie
50 g
maslo
olej
112 l
voda
soľ