Kapustové Rizoto / Pilav
Velmi chutné a jednoduché Rizoto na turecký spôsob. Toto Rizoto/ Lahanalı Pilav je moje obľúbené a robím ho velmi rada🙂 Je výborné samotné, ale aj ako príloha.
Ingrediencie
- 600 g pokrájanej bielej kapusty
- 200 ml ryža
- 200 ml bulgur
- 1 pl paradajková pasta salça
- 1 pl papriková pasta
- 1 pl mäta
- 1 kl čili vločky
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- 50 g maslo
- olej
- 11⁄2 l voda
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
V panvici na oleji a masle si opražíme paprikovú a paradajkovú pastu. Pridáme cibulu a krátko spolu popražíme. Dáme pokrájanú kapustu, osolíme a necháme pár minút, aby kapusta zmenšila svoj objem. Potom nalejeme 1,2L vody, dáme koreniny a uvaríme kapustu do mäkka. Ja som ju varila pomaly cca.25 minút.
Keď je kapusta mäkká pridáme bulgur aj ryžu. Pridáme aj trocha vody ešte, kedže pri varení kapusty sa voda vyparila. Ja obvykle dávam ešte 300ml vody. Hrniec zakryjeme a pomaly varíme, kým ryža nevsiakne 3/4 tekutiny. Obsah nemiešame, len hrniec trochu pomykáme. Nakoniec Pilav odstavíme bokom a necháme ešte niekolko minút stáť.
Tento Pilav je naozaj výbornej, výnimočnej chuti nielen kvôli kapuste, ale aj vďaka kombinácii ryže a bulguru. Je úžasne chutné a šťavnaté! Môže sa jesť samotné ale aj ako príloha. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube