REKLAMA

Zdroj: Yotka from Getty Images

Kdouľová tinktúra na pálenku

Som veľkým milovníkom domácich likérov. Túto kdouľovú tinktúru pripravujem každý rok na jeseň, keď sú kdoule najchutnejšie a najvoňavejšie. Likér je sladký a mierne trpký.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 kg Kdoule Pridané do
  • 1 litrov Moonshine Pridané do
  • 500 gramy cukor Pridané do
  • 1 ks Vanilková tyčinka Pridané do
  • 112 litrov vody Pridané do
  • Citrónová kôra Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kdoule dôkladne umyte, prekrojte na polovicu a odstráňte semenné hniezda. Potom ich nakrájajte na malé kúsky.

2. Krok

Kdoule vložte do veľkého hrnca, zalejte 1,5 litrom vody, pridajte cukor, vanilkovú tyčinku a citrónovú kôru a varte na miernom ohni približne 40 minút, kým ovocie nezmäkne a nepustí šťavu.

3. Krok

Po tomto čase ovocnú zmes ochlaďte a preceďte ju cez husté sito alebo plátno, aby ste sa zbavili zvyšných šupiek.

4. Krok

Do vzniknutej šťavy pridajte pálenku, premiešajte a prelejte do veľkej nádoby alebo fľaše.

5. Krok

Tinktúru uchovávajte na chladnom a tmavom mieste približne 2-3 mesiace a z času na čas ňou potraste.

6. Krok

Po uplynutí tejto doby prelejte likér do fliaš. Hotovo! Môžeme ho podávať a vychutnávať si jeho jedinečnú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov