Zdroj: FB- Varíme Doma - Recepty,Nápady,Recenzie,Návody a oveľa viac
Kelový prívarok s bravčovým mäsom
Recept na kelový prívarok s bravčovým mäsom na šťave
Ingrediencie
Kelový prívarok
- 1 Cibuľa
- 1 pl bravčovej masti
- 1⁄2 hlávka kelu
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄2 čl rasce drvenej
- 2 strúčiky cesnak
- 5 ks zemiakov
Bravčové na šťave
- 1⁄2 kg bravčové mäso
- 1 Cibuľa
- 1⁄2 čl rasce drvenej
- 1⁄2 čl červenej mletej papriky
- 1⁄2 čl kurkumy
- 2 pl olej
- 1 plátok masla
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájame na drobno, restujeme na masti do sklovita. Pridáme nakrájaný kel na rezančeky, soľ a drvenú rascu. Pridáme štipku kurkumy. Spolu podusíme kým kel nezmäkne.
Zemiaky si očistíme a nakrájame na štvrťky, jeden zemiak si necháme na zahustenie a pridáme ku kelu. Zalejeme trochou vody a necháme dusiť kým nie sú zemiaky mäkké.
Potom si zvyšný zemiak nastrúhame na jemno, pridáme ku kelu a chvíľu povaríme. Na záver dochutíme soľou, ml. čiernym korením a rozotretým cesnakom.
Bravčové mäso nakrájame na kocky, cibuľu na jemno, orestujeme na oleji. Pridáme rascu a trošku kurkumy a necháme rozvoňať. Dáme mäso a restujeme aby sa zatiahlo, posypeme červenou paprikou a zalejeme trochou vody.
Dusíme do mäkka, na záver podľa chuti osolíme, okorením, pridáme trochu chilli a plátok masla na zjemnenie.
Podávame s varenými zemiakmi alebo chlebom. Dobrú chuť