REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SU_bdL9hwmrp6tpbfa34/1d8c434fe687644b91b70d0284569b.jpeg)
Zdroj: Pixabay: Sabrina_Ripke_Fotografie
Klasické Vianočné rožky
Vianočné rožky sú obľúbené maďarské pečivo, ktoré sa tradične pripravujú počas vianočného obdobia. Sú to krehké sladkosti naplnené džemom a posypané vanilkovým cukrom, ktoré sú ľahko pripraviteľné a každý ich miluje. S nasledujúcim receptom dosiahnete dokonalý výsledok.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Na cesto
- 300 g Múka
- 200 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 1 ks žĺtok vajcia
- 10 g Kypriaci prášok
- 2 balík vanilkový cukor
Na plnku
- 200 g broskyňové zaváraniny
Na vrch
- 1 balík vanilkový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
1. krok: Príprava cesta
2. Krok
2. krok: Vyvaľkanie cesta a tvarovanie rohlíkov
3. Krok
3. krok: Naplnenie rožkov
4. Krok
4. krok: Pečenie rožkov
5. Krok
5. krok: Obrátenie rohlikov v vanilkovom cukre