REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Klasický recept na veľkonočnú babu, ktorému sa iný nevyrovná
Recept na tradičnú veľkonočnú babu s klobásou, slaninkou a údenou krkovičkou, vďaka ktorému sa žiadnej inej nevyrovná.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 500 g údená krkovička
- 250 g oravská slanina
- 1 ks domáca klobása
- 9 ks biele pečivo
- 12 ks vajce
- a soľ a korenie
- petržlen
- bravčová masť
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Údenú krkovičku varíme vo vode - približne 40 minút. Po uvarení ju vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť. Vodu z vývaru si odložíme.
2. Krok
Krkovičku a slaninu nakrájame na kocky, klobásku na kolieska.
3. Krok
Biele pečivo nakrájame na malé kúsky a zalejeme vývarom z údeného mäsa.
4. Krok
V miske vyšľaháme vajíčka. Do zmesi pridáme vyžmýkané biele pečivo a údeniny.
5. Krok
Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
6. Krok
Veľkonočnú babu pečieme v rúre najprv 30 minút na 180°C a potom 25 minút na 200°C.