Kokosovo-ovocné cupcakes
Tieto cupcakes sú suverénne najlepšie cupcakes, aké sme kedy jedli! Inšpirácia z lidl cukrárne.
Ingrediencie
Suroviny
- 3 väčších vajec
- 1 hrnček práškového cukru
- 1 hrnček maslo rozpustené
- 2 hrnčeky mlieka
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 3 čajová lyžička kypriaci prášok
- 200 g strúhaný kokos
- 200 g čučoriedok (alebo iného ovocia)
Na polevu potrebujeme
- 140 g zmäknutého masla
- 280 g práškového cukru
- 1 pl mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
2 hrnčeky múky si zmiešame v miske s práškom do pečiva
Oddelíme si žĺky a bielky
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh
V inej nádobe si vyšľaháme žĺtky spoločne s práškovým cukrom. Pomaly zašľahávame hrnček roztopeného masla. Keď je celé maslo zašľahané, začneme prilievať 2 hrnčeky mlieka
Postupne primiešavame múku s práškom do pečiva - najlepšie ručne, metličkou a postupne po 2-3 lyžiciach. Primiešame strúhaný kokos
Na záver opatrne vmiešame metličkou aj sneh z bielkov tak, aby nám ostali bublinky v ceste. Teraz pridáme ovocie, netreba šetriť
Do formy na muffiny poukladáme košíčky, ktoré plníme cestom asi do 2/3 výšky (cesto pečením narastie)
Dáme piecť na 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov
Medzitým ako sa cupcakes pečú, vyšľaháme si polevu z masla, práškového cukru a mlieka a odložíme ju do chladničky
Po 20 minútach skontrolujeme cupcakes - či sú už upečené skontrolujeme zapichnutím špáradla (ak je špáradlo po vybratí čisté, cupcakes sú hotové)
Plech vyberieme, horúce cupcakes aj s košíčkami opatrne vyberieme a necháme vychladnúť
Vychladnuté cupcakes ozdobíme polevou, ktorú si dáme do cukrárenského vrecka (alebo do sáčiku s odstrihnutým rohom)
Na vrch pridáme ešte kúsok čerstvého ovocia, ktoré sme dávali do cesta