REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/W6d1dRG0lZlO7lYdCbpq/0dfe1dc5329165f42dc17f6734ebc5.jpeg)
Koláč z kyslej kapusty
Konzumácia kyslej kapusty je v zime dôležitá. Tu je vynikajúca, jednoduchá a chutná obmena oproti klasickým polievkam a príloham.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 750 g kyslá kapusta
- 250 g špaldová múka
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 kus vajce
- 1 kypriaci prášok
- upražená slaninka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Kapustu ocedíme a vytlačíme zo šťavy.
2. Krok
Všetky suroviny spolu zmiešame. Ak chceme, pridáme upraženú slaninku.
3. Krok
Cesto vylejeme do menšieho vymasteného plechu a pečieme na 200C cca 20 min. do zlatista.