Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Kôprová omáčka s hovädzím mäsom
Recept na skvelú kôprovú omáčku s vareným hovädzím mäsom, ktorá vám prinesie príjemnú kombináciu jemnej kôprovej chuti a vareného hovädzieho mäsa.
Ingrediencie
- 500 g vareného hovädzieho mäsa napríklad roštěnec
- 2 Cibuľa
- 2 pl masla
- 2 pl múka
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 pl sekaný kôpor
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
V recepte použijete varené hovädzie mäso napríklad z polievky. To si po uvarení vyberiete a keď vychladne, nakrájate si ho na tenšie plátky.
K príprave omáčky si cibuľu očistíte a najemno nakrájate. V hrnci rozohrejte maslo na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
Pridajte múku a pripravte si svetlú zásmažku. Postupne pridávajte hovädzí vývar a miešajte, aby sa vytvorila hladká základná omáčka.
Následne znižte teplotu a nechajte omáčku povariť asi 10 - 15 minút, pridajte soľ a mleté čierne korenie.
Na záver prilejte smotanu a prevarte ešte asi 5 minút. Podľa potreby dochutte soľou a korením. Na záver pridajte nasekaný kôpor a vypnite oheň. Do omáčky vložte nakráajné uvarené hovädzie mäso.