REKLAMA
Zdroj: Stefan Tomic for Getty Images
Kremová polievka z ružičkového kelu
Nádherná krémová polievka, ktorá vďaka použitiu ružičkového kelu získava jedinečnú chuť domáceho varenia.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g Ružičková kapusta
- 1 Kus Cibuľa
- 1 Strúčik cesnaku cesnak
- 100 g slanina
- 1 l slepačieho bujónu
- 200 ml Slahor
- 2 PL olivový olej
- 1 Štipka soľ
- 1 Štipka čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Krok 1: Na prípravu špenátovej polievky pripravte všetky ingrediencie, zeleninu umyte a špenát rozpolite. Cibuľu a slaninu nakrájajte na malé kúsky.
2. Krok
Krok 2: Opraženie cibule, cesnaku a slaniny
3. Krok
Krok 3: Pridajte k sproutovej polievke ružičkový kel a varte 20 minút.
4. Krok
Krok 4: Pridajte kurací vývar a nechajte variť.
5. Krok
Krok 5: Pridajte smotanu a polievku jemne rozmixujte.
6. Krok
Krok 6: Varešku z ružičkovej kapusty dochuťte soľou a korením a podávajte. Pridajte niekoľko polovičiek zeleniny a trochu smotany na ozdobenie.