REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Krkovička s omáčkou
Vyskúšajte fantastickú krkovičku na šťave. Dokonalú kombináciu s ryžou alebo zemiakovou kašou zvládne každý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 plátky krkovička
- 3 ks Cibuľa
- soľ
- 2 strúčiky cesnak
- drvená rasca
- 1 pl bravčová masť
- voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Plátky krkovičky si umyjeme a osušíme. Posolíme z každej strany. Taktiež aj porascujeme.
2. Krok
Cesnak si očistíme aj cibuľu. Cibuľu si nakrájame na plátky a uložíme na dno pekáča. Cesnak prelisujeme a potrieme ním plátky mäsa.
3. Krok
Na cibuľu uložíme plátky mäsa a pridáme bravčovú masť. Podlejeme vodou a dáme zakryté piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme kým nie je mäso mäkké.
4. Krok
Plátky mäsa vyberieme a cibuľu spolu so šťavou dáme do vyššej misky a rozmixujeme ju ponorným mixérom. Podľa potreby ju môžeme ešte preliať do malého hrnca a prevariť s trochou vody, ak je moc hustá.