Zdroj: FB: Recepty co vařily naše babičky
Kura na paprike podľa Pohlreicha
Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Kombinácii sladkej papriky, pikantného kuracieho mäsa a lahodnej omáčky sa nedá odolať.
Ingrediencie
- 1 kus kuracieho mäsa
- soľ a korenie
- 2 Lyžice Olivový olej
- 2 ks Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- 1 Lyžice Mletá sladká paprika
- 1 Lyžica mletá údená paprika
- 2 Lyžice Paradajkový pretlak
- 200 ml Biele víno
- 1 Lyžice Hovädzí vývar
- 200 ml Smotana na varenie
- bazalka
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kúsky.
Každý kúsok osolíme a okoreníme.
V hrnci rozohrejte olej a kuracie mäso opečte z oboch strán. Opečené kurča položte na bok.
Do toho istého hrnca pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Pridajte strúčiky cesnaku a všetko krátko orestujte.
Potom vmiešajte sladkú a údenú papriku. Vmiešajte paradajkový pretlak a prilejte víno, nechajte všetko krátko povariť.
Prilejte vývar a vráťte kurča do hrnca.
Varte asi hodinu, potom pridajte smotanu a chvíľu povarte. Vznikne tak krásne hustá a krémová omáčka.
Hotové jedlo ozdobte bazalkou.