REKLAMA
Kura na paprike s haluškami
Tradičné slovenské jedlo, ktoré je sýte a chutné a určite uspokojí hlad všetkých gurmánov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 kg kuracieho mäsa
- 4 ks veľké cibule
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice oleja
- 2 pl mletá červená paprika
- 200 ml sladká smotana
- 1 pl hladká múka
- 1 Lyžice mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Na panvici orestujeme cibuľu s cesnakom.
2. Krok
Mäso nakrájame na menšie kusy a osolíme.
3. Krok
Po chvíli mäso posypeme mletou paprikou a dusíme ho 20 minút.
4. Krok
V hrnčeku rozmiešame smotanu s múkou a zahustíme ňou omáčku.
5. Krok
Všetko spolu varíme ešte 5 minút a kura na paprike je hotové.
6. Krok
Kura na paprike môžeme podávať s haluškami.