REKLAMA
Kuracia čína s kari
Recept pre všetkých milovníkov ázijskej kuchyne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g kuracie prsia
- 400 g basmati ryža
- 1 kus červená cibuľa
- 1 kus mrkva
- 3 polievková lyžica frozen peas v1
- 2 polievková lyžica fazuľové lusky
- 3 polievková lyžica kukurica v konzerve
- 150 g maslo
- 2 čajová lyžička kari korenie
- 2 čajová lyžička mletá kurkuma
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 polievková lyžica voda
- 1 polievková lyžica olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
POSTUP: Vo woku rozpálime olivový olej, na ktorom orestujeme cibuľu. Pridáme kuracie prsia a restujeme do zlata. Po chvíli pridáme pór, hrášok, fazuľové lusky, mrkvu a nakoniec kukuricu. Ochutíme soľou a koreninami. Podlejeme vodou a necháme variť 15 minút, kým mäso a zelenina zmäkne. Medzi tým si uvaríme ryžu. Nakoniec pridáme maslo, ktoré pomocou miešania rozpustíme.
2. Krok
SERVÍROVANIE: Ryžu naservírujeme do jednej misky, činu s mäsom do druhej. My k číne obľubujeme aj ostrokyslú omáčku, ktorou si pokvapkáme ryžu.
3. Krok
"Zo všetkých lások najúprimnejšia je láska k jedlu." - George Bernard Shaw