REKLAMA
Zdroj: stockfoodgmbh from Images Professionals GmbH
Kuracia roláda so špenátovou plnkou
Kuracia roláda so špenátovou plnkou je vynikajúci hlavný chod, ktorý poteší každú návštevu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Roláda
- 4 ks kuracie prsia
- 2 ks olivový olej
- 1 ks strúčik cesnaku
- 1 ks Cibuľa
- 1 lyžička morská soľ
- 1 lyžička čierne korenie
Plnka
- 200 g mrazený špenát
- 100 g strúhaný syr
- 2 ks vajce
- 1 lyžička morská soľ
- 1 lyžička čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky, osoľte a okoreňte.
2. Krok
Na panvici na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a zlatohnedé.
3. Krok
Pridajte mrazený špenát a povarte, kým nevyparí voda. Odstráňte panvicu z tepla a pridajte strúhaný syr a vajcia. Dochuťte morskou soľou a čiernym korením.
4. Krok
Rozdeľte špenátovú zmes rovnomerne na kuracích prsiach, zabaľte do rolády a zabezpečte špajľou alebo kuchynskou niťou.
5. Krok
Kuracie rolády preložte do vymastenej pekáča a pečte v predhriatej rúre 30-35 minút, kým nebudú zlatohnedé a šťavnaté.