Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Kuracie mäso na mexický spôsob
Kuracie mäso na mexický spôsob je chutný, pestrý a plný exotických príchutí, ktoré dodajú obyčajnému kúsku mäsa úplne nový rozmer.
Ingrediencie
- 500 g kuracieho mäsa
- 1 ks veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 paprika
- 3 ks paradajky
- 1 can červenej fazule
- 1 can kukurice
- 2 čl mletej papriky
- 1 čl koriandra
- 1 čl mletej rasce
- soľ a korenie
- olej na varenie
- 150 ml paradajkového pretlaku
- 100 g nastrúhaného syra (napr. Gouda, Edam)
Najnovšie letáky
Postup
Na začiatok si pripravte všetky ingrediencie. Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky, cibuľu, cesnak a papriku nakrájajte najemno.
Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte ju kým nezhnedne.
Pridajte k nej kuracie mäso a smažte ho, pokiaľ nie je celkom hotové. Potom pridáme na kúsky nakrájanú papriku, paradajku, mletú papriku, koriander, rascu, soľ a korenie podľa vlastnej chuti.
Keď je mäso úplne hotové, pridajte paradajkový pretlak, červenú fazuľu a kukuricu. Všetko premiešajte a varte asi 10-15 minút, kým sa všetky chute nespoja.
Na záver toto kuracie soté posypte nastrúhaným syrom a varte ďalších 5 minút, alebo kým syr nie je úplne rozpustený a jedlo je hotové.