Zdroj: DrongG from Getty Images
Kuracie mäso s hubovou omáčkou
Tento recept na kuracie mäso s hubovou omáčkou je mojím obľúbeným jedlom hlavne pre jeho jedinečnú chuť. Pripravovala som ho už nespočetnekrát a vždy každému zachutil.
Ingrediencie
- 4 ks kuracie prsia
- 500 g šampiňónov
- 2 ks cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- olivový olej
- soľ a čierne korenie
- mletá paprika
- petržlenová vňať na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Potom ich osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
Na panvici rozpálime olivový olej a opečieme na ňom kuracie kúsky.
Opečené mäso vyberieme z panvice a na rovnakej panvici orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.
K cibuli pridáme nakrájané huby a dusíme ich, kým neuvoľnia svoju šťavu. Pridáme naspäť mäso do panvice.
Nalejeme tiež smotanu, premiešame ju a necháme pod pokrievkou dusiť ešte 15-20 minút.
Pred podávaním posypeme toto skvelé kuracie mäso s hubovou omáčkou petržlenovou vňaťou.