REKLAMA
Kuracie mäso so zeleninou na čínsky spôsob
Sladkokyslé kuracie kúsky zo zeleninou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Mäso
- 350 g kuracie prsia
- 1 vaječné bielka
- 1 čl soľ
- 1 čl mletá paprika - sladká
- 1 čl cesnakového prášku
- 2 pl kukuřičného škrobu
- olej
Marináda
- 3 pl kryštálový cukor
- 3 pl kečup
- 3 pl octu
- 1 pl sójovej omáčky
Zelenina a ovocie
- 1 paprika
- 1 Cibuľa
- 1⁄4 ananás
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Kuracie prsia si nakrájame na menšie kúsky. V miske si zmiešame bielok, soľ, papriku, sušený cesnak a kukuričný škorb. Kuracie prsia v zmesi poriadne obalíme.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Jednotlivé kúsky kuracieho mäso osmažíme v dostatočnom množstve oleja. Vyberieme na tanierik.
Zdroj: Youtube
3. Krok
V malej miske si pripravíme marinádu, zmiešame všetky ingrediencie.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Na panvici si orestujeme na menšie kúsky nakrájanú cibuľu, papriku a ananás. Všetko spolu chvíľku opekáme. Pridáme marinádu a premiešame.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Na záver k zelenine pridáme osmažené kúsky mäsa a všetko spolu premiešame. podusíme spolu asi 8 minút.
Zdroj: Youtube