REKLAMA
Zdroj: pixabay
Kuracie mäso v páci
Výborná kuracina, ktorá zostane šťavnatá
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 6 ks kuracie stehná horné
- jarná cibuľa
- 200 ml voda
- 150 ml olej
- 4 kl soľ
- 2 kl mletá červená paprika
- 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- 1 pl sójovej omáčky
- citrónová šťava
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme pác. Do veľkého hrnca dáme vodu, olej, sójovku a štavu z citróna. Pridáme mletú papriku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešame.
2. Krok
Kuracie mäso umyjeme a vložíme do pripraveného pácu. Posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Mäso v páce dobre uzavrieme. Necháme postáť 24 hodín.
3. Krok
Mäso po vybratí z pásu osušíme a môžeme grilovať alebo piecť v rúre.