Kuracie prsia s omáčkou a cestovinami
Krémové cestoviny s kuracím mäsom sú zmesou šťavnatého kuracieho mäsa, bohatej smotany a aromatického pesta, ktoré sa hodí do cestovín al dente.
Ingrediencie
- 2 Vykostené kuracie prsia bez kože
- soľ a korenie
- 2 pl olivový olej
- 3 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 pohár Tučná smotana
- 1⁄2 pohár pesto
- 1⁄2 pohár parmezán
- 500 gms Cestoviny podľa vlastného výberu
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
- Čerstvé lístky bazalky na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej.
Pridajte kuracie mäso a varte, kým nie je zlatisté a upečené. Kuracie mäso vyberte z panvice a nakrájajte ho na pásiky. Odložte ho bokom.
Na tej istej panvici pridajte prelisovaný cesnak a restujte ho, kým sa nerozvonia.
Pridáme hustú smotanu a pesto a premiešame. Priveďte do varu.
Vmiešajte parmezán, kým omáčka nie je krémová a hladká. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z cestovín, aby ste ju zriedili.
Počas prípravy omáčky uvarte cestoviny podľa návodu na obale, kým nie sú al dente. Cestoviny sceďte a trochu vody si nechajte bokom.
Do panvice pridajte uvarené cestoviny a premiešajte ich, kým sa neobalia omáčkou.
Do panvice pridajte nakrájané kuracie mäso a miešajte, kým sa neprehreje.
Kuracie cestoviny s krémovým pestom podávajte horúce, ozdobené lístkami čerstvej bazalky.