REKLAMA
Kuracie prsia v krémovej parmezánovej omáčke
Obed z jednej panvice
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 500 g kur prsia
- 200 g šampiňóny
- soľ
- čierne korenie
- olej
Omáčka
- 1 pl maslo
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 pl hladká múka
- 1 hrnček kur vývaru
- 200 ml šľahačková smotana
- strúhaný parmezán
- Hŕstka baby špenátu
- cesnakové korenie
- soľ
- čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Mäso umyjeme a narežeme na hrubšie rezne. Osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán na troche oleja . Vyberieme z panvice na tanier a odložíme na stranu.
2. Krok
Šampiňóny umyjeme a narežeme na širšie plátky. Opražíme ich v istom výpeku v ktorom sme pripravili mäso. Po pár minútach ich taktiež vyberieme a odložíme na druhý tanier.
3. Krok
Omáčka: K výpeku teraz pridáme 1 pl masla a necháme ho rozpustiť na miernom ohni. Dodáme pretlačený cesnak , chvíľu miešame a pridáme múku na zahustenie.
4. Krok
Primiešame vývar ( použila som z bujónu), smotanu, nastrúhaný parmezán a cesnakové korenie. Osolíme , okoreníme dobre zamiešame a nakoniec dodáme baby špenát. Varíme ešte 1-2 minúty , na záver do omáčky vrátime už hotové šampiňóny a mäso.