REKLAMA
Kuracie soté na smotane
Perfektné kuracie soté na smotane s mrkvou a cestovinou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g kuracie prsia
- 6 ks mrkva
- 1 ks smotana na varenie
- 1 pl múka
- 250 ml mlieko
- 1⁄2 pl ocot
- 1⁄2 kl mletý muškátový oriešok
- soľ
- olej
- cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Kuracie prsia nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.
2. Krok
Potom ich podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
3. Krok
Počas dusenia kuracie mäso osolíme a keď je mäkké, pridáme k nemu nakrájanú mrkvu.
4. Krok
Spolu s mrkvou mäso dusíme ešte 10 minút.
5. Krok
Potom prilejeme do hrnca mlieko a múku rozmiešanú vo vode.
6. Krok
Keď omáčka začne vrieť postupne k nej prilejeme smotanu a podľa chuti dochutíme soľou, octom a cukrom.
7. Krok
Na záver pridáme do omáčky muškátový orech a necháme ju zovrieť.