REKLAMA

Zdroj: Vlastná fotka

Kysnutý jablkový koláč

Ak máte veľa domácich jabĺk, a neviete čo s nimi, môžete si upiecť tento tradičný kysnutý jablčník. Zaberie Vám to približne 1,5 hodiny času.

REKLAMA
Vynikajúce jablkové koláče – Tradičné aj originálne poklady z rodinných kuchárskych kníh

Recept nájdeš v tomto článku

Vynikajúce jablkové koláče – Tradičné aj originálne poklady z rodinných kuchárskych kníh

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny

  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 250 g múka Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 80 g kryštálový cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 ks čerstvé droždie Pridané do
  • 100 ml olej Pridané do
  • 1 ks väčšie vajíčko Pridané do
  • 1 ks žĺtok na potretie Pridané do

Jablková plnka

  • 200 g jablko Pridané do
  • 2 čl škorica Pridané do
  • cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Ako prvé si pripravíme kvások z droždia, mlieka a a 2KL cukru. Necháme ho 20 minút pracovať.

2. Krok

Po uplynutí tohto času si vymiesime cesto. Zmiešame múky, cukor, soľ, olej a vajíčko. Vypracované cesto necháme kysnúť približne 30 minút.

3. Krok

Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. V miske zmiešame postrúhané jablká so škoricou. Osladíme podľa chuti.

4. Krok

Koláč pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180°C približne 30 minút. Na papier na pečenie položíme cesto, natreme ho plnkou a zrolujeme. Pred pečením ho potrieme žĺtkom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov