REKLAMA
Zdroj: Vlastná fotka
Kysnutý jablkový koláč
Ak máte veľa domácich jabĺk, a neviete čo s nimi, môžete si upiecť tento tradičný kysnutý jablčník. Zaberie Vám to približne 1,5 hodiny času.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 250 g polohrubá múka
- 250 g múka
- 100 ml mlieko
- 80 g kryštálový cukor
- soľ
- 1 ks čerstvé droždie
- 100 ml olej
- 1 ks väčšie vajíčko
- 1 ks žĺtok na potretie
Jablková plnka
- 200 g jablko
- 2 čl škorica
- cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme kvások z droždia, mlieka a a 2KL cukru. Necháme ho 20 minút pracovať.
2. Krok
Po uplynutí tohto času si vymiesime cesto. Zmiešame múky, cukor, soľ, olej a vajíčko. Vypracované cesto necháme kysnúť približne 30 minút.
3. Krok
Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. V miske zmiešame postrúhané jablká so škoricou. Osladíme podľa chuti.
4. Krok
Koláč pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 180°C približne 30 minút. Na papier na pečenie položíme cesto, natreme ho plnkou a zrolujeme. Pred pečením ho potrieme žĺtkom.