Zdroj: manyakotic from Getty Images
Lahodný jablkový koláč
Tento jablkový koláč je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov, ktoré som kedy pripravila. Recept som zdedila po svojej babičke a v priebehu rokov som ho skúmala a vylepšovala, až som dosiahla tento výsledok - dokonale sladký a aromatický koláč, ktorý je plný jablkovej a škoricovej chuti.
Ingrediencie
- 4 kus Veľké jablká
- 225 g hladká múka
- 225 g práškový cukor
- 225 g maslo
- 4 kus veľké vajce
- 1 Lyžice škorica
- 1 Lyžica prášok do pečiva
- štipka soli
- 2 Lyžice orechy nasekané
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 stupňov. Potom si pripravte okrúhlu tortovú formu s priemerom 26 cm, vymažte ju maslom a vysypte múkou.
Jablká očistite, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky alebo ich nastrúhajte.
V miske zmiešajte múku, cukor, škoricu, prášok do pečiva a štipku soli. Často používam orechovú škoricu, ak ju mám po ruke.
V inej miske vyšľahajte maslo s vajcami do peny a potom postupne pridávajte múku.
Nakoniec do cesta pridajte jablká a orechy, ak ich používate. Jemne premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte vo vyhriatej rúre približne 60 minút.
Pred vybratím z formy nechajte koláč vychladnúť. Potom ho posypte cukrom.