Zdroj: Pexels
Laskonky plnené krémom
Ingrediencie
- 2 šálky hladká múka
- 2 šálky kryštálový cukor
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- ČJ soli
- 4 Veľké vaječné bielky
- 2 Lyžice Citrónová šťava
Najnovšie letáky
Postup
Po zhromaždení všetkých ingrediencií je čas začať!
Začnite predhriatím rúry na 200 stupňov Celzia.
V stredne veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ, kým sa dobre nespoja.
V samostatnej miske vyšľahajte bielky do peny. Potom pridajte citrónovú šťavu a pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Nakoniec vmiešajte bielkovú zmes do suchých prísad a miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
Pomocou naberačky na zmrzlinu alebo lyžice (podľa toho, aké veľké alebo malé chcete mať lasagne) naberajte kopčeky cesta na nevymastený plech. Plech vložte do rúry a pečte 10 - 15 minút alebo kým povrch nie je ľahko zlatohnedý. Pred vybratím z plechu a podávaním ich nechajte úplne vychladnúť.
Laskonky možno po upečení vylepšiť náplňou a potom zlepiť.
Dobrú chuť!