REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Likérové špice
Recept na vynikajúce domáce likérové špice.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
14
- 400 g čokoláda na varenie
- 1 bal Zlatý klas
- 350 ml mlieko
- 150 g Hera
- 150 g maslo
- 50 ml hnedý rum
- 1 čl kakao
- 65 g cukor
- 7 g vanilkový cukor
- 1 konzerva salko
- 14 kus piškóty
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
Ako prvé si uvaríme puding z vanilkového cukru, mlieka, cukru a zlatého klasu.
2. Krok
Po uvarení ho necháme v chladničke úplne vychladnúť.
3. Krok
Do misky dáme Heru, maslo a lyžičku kakaa.
4. Krok
Potom pridáme puding a dobre vymiešame.
5. Krok
Tuhú plnku vložíme do chladničky aspoň na pol hodinu zachladiť.
6. Krok
Následne plnku preložíme do vrecka so špeciálnou špičkou určenou na špice a na pripravené piškóty (poliate čokoládou) robíme so špičkou špice.
7. Krok
Tie musíme dať hneď do mrazničky aspoň na 1 hodinu.
8. Krok
Keď sú špice zamrazené, tak nalejeme do nich likér (salko zmiešané s rumom) a s plnkou špice uzavrieme.
9. Krok
Vložíme ich opäť do mrazničky na 1 hodinu a môžeme poliať s čokoládou.