REKLAMA
Makové tehličky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
28
Cesto
- 300 g hladká múka
- 200 g maslo
- 75 g práškový cukor
- štipka soli
- citrónová kôra
Plnka
- 125 g mletý mak
- 30 g kryštálový cukor
- 3⁄4 dcl mlieko
- citrónová kôra
- Hŕstka hrozienka
- 2 pl Med
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
110 min.
1. Krok
Zmiešame si maslo, cukor, žĺtko. Pridáme kôru z citróna, soľ a múku a dobre vymiešame. Necháme 30 minút v chlade.
2. Krok
Mlieko si zohrejeme, pridáme cukor, med, hrozienk, kôru z citróna, stiahneme z ohňa. Pridáme pomletý mak a necháme vychladnúť.
3. Krok
Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 6-7 mm, narežeme 4 rovnaké pásy (8cm široké, 26-28 cm dlhé). Naplníme ho plnkou, opatrne zvynieme a nakrájame na rovnaké obdĺžniky-tehličky.
4. Krok
Preložíme ich na papier na pečenie a pečieme pri 170 C, približne 15-17 minút do ružova. Ešte teplé ich obalíme v práškovom cukre.
5. Krok
Tip: Hrozienka môžeme pred plnením nechať pár hodín napučať v rume 🙂