Zdroj: HandmadePictures from Getty Images
Malinový likér
Recept na perfektný domáci malinový likér.
Ingrediencie
- 500 g čerstvých malín
- 200 g cukru
- 1 litrov vodky alebo liehu
- 1 ks vanilkový struk
Najnovšie letáky
Postup
Najprv musíme očistiť maliny. Veľmi dôležité je aby neobsahovali žiadne listy či iné nečistoty.
Maliny, cukor a rozrezaný vanilkový struk (za použitia špachtličky vyberieme jemné vanilkové semienka) vložíme do keramickej alebo sklenenej nádoby, pokiaľ možno s uzáverom. Toto je dôležitý krok, pretože plast môže ovplyvniť chuť likéru.
Nádobu zalejeme vodkou alebo liehom. Ja preferujem vodku pre jemnejšiu chuť likéru.
Nádobu zatvoríme a uložíme na tmavé, chladné miesto.
Likér necháme lúhovať približne mesiac. Počas prvého týždňa občas pretrepieme, aby sa cukor úplne rozpustil.
Po uplynutí lúhovacej doby precedíme likér cez husté sito alebo gázu a prelejeme do čistých fliaš. Maliny nevyhadzujeme, môžeme ich použiť napríklad na prípravu zákuskov.