REKLAMA
Zdroj: Canva
Marináda na grilované mäso
Marináda na grilované mäso je jednoduchý a rýchly spôsob, ako pridať mäsu chuť a šťavnatosť. Táto marináda je vhodná pre všetky typy mäsa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 4 strúčiky cesnaku
- 20 ml sójovej omáčky
- 1 kl horčice
- 1 kl medu
- 1 zväzok petržlenu
- 120 ml olivového oleja
- štipka soli
- štipka čierneho korenia
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Cesnak olúpeme a pretlačíme cez cesnakový lis.
2. Krok
Do misky dáme pretlačený cesnak, pridáme sójovú omáčku, horčicu, med, soľ, čierne korenie a nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko premiešame.
3. Krok
Postupne pridávame olivový olej a spolu dobre premiešame, aby sa všetko spojilo.
4. Krok
Hotovou marinádou potrieme mäso a necháme ho v chladničke marinovať minimálne 2 hodiny, ideálne cez noc.
5. Krok
Potom je mäso pripravené na grilovanie.