REKLAMA
Martinkove mafiny s čokoládovými zrnkami
Pečú detičky dospelý len robí dozor. ☺
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 90 g maslo
- 100 g kryštálový cukor
- 1 vajce
- 2 bielky
- 1.2 dcl mlieka
- 200 g polohrubá múka
- 1 bal čokoládových zrniek
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Ak pečú detičky.
2. Krok
Požiadaj dospelého aby predhrial rúru na 180 st.
3. Krok
Pokrájaj maslo na malé kúsky a daj ich do hrnca.Pridaj cukor ,za stáleho miešania zohrievaj na miernom ohni.Vznikne biela spenená zmes.
4. Krok
Obsah hrnca vylej do misky a pridaj celé vajce a bielky.Premiešaj drevenou vareškou a potom pridaj mlieko.
5. Krok
Stále miešaj a postupne pridávaj múku,potom droždie. Nakoniec prisyp čokoládové zrnká a znovu premiešaj.
6. Krok
Formičky dobre vytri maslom a pomúč.
7. Krok
Nalej do nich cesto ,ale nie do plna.Popros dospelého, aby ich dal piecť do rúry na 15 minút pri 180 st.
8. Krok
Ak máš rád s ovocím,na povrch každého mafinu môžeš pred pečením nasypať čučoriedky, maliny,oriešky nikdy nedávaj ovocie do vnútra cesta.